Kokkisota 9.3.2017

Vad gör man när det regnar slask och det är utemöte på agendan? Lagar mat.

Gör man det ensam? Nej.

Idag hade Spejarna och Äventyrsscouterna kokkisota ute i mörkret. För att göra det lite mera intressant bjöd vi med några scouter till. Förutom Tre Björkars 8 spejare och 10 även hittade tre spejare från Korsfararflickorna och 5 spejare och 6 äventyrsscouter från Grankulla scoutkår till Lyan lagom i tid för kokkisota.

Kokkisota 2017 -

Det blev soppa, gryta och wok av de givna ingredienserna. Olika blev det ju inte för att någon skulle ha läst instruktionerna fel, jonej, de fick ju hitta på själva vad de skulle göra med de givna ingredienserna…

Utökade ledarteamet (4 från Tre Björkar, 4 från Grankulla, 1 från Korsfararflickorna och för opartiskhetens skull ännu en ledare från Kyrkslätt) fick smaka på goda och innovativa rätter som patrullerna trollade fram. Alla klarade av att tillreda kycklingen korrekt (ett avgörande kriterium) samt att få rätten till en trevlig och framförallt närande helhet.

Äventyrsscouternas första pris gick till lokala ”Restaurang Patrull” medan Kosrfararflickornas ”Sovsäckarna” tog hem segern i spejarklassen.

Det framfördes ett hot om att temat nästa gång skulle vara Tre Burkar…

Annonser

Kommentarer inaktiverade.