URAX 2015 (28.2.)

Det är lördag morgon, parkeringsplatsen i Björkgård är öde.

Plötsligt är där en massa scouter, det väller in ivriga URAX-deltagare från alla håll, ploppar ur bilar och tåg – ser ut att bli en hård tävling! Tävlingschefen Teddi vaknar och börjar skicka ut kontrollanter och de tolv tävlingspatrullerna åt olika håll.

Parkerigsplatsen är öde igen, alla har tagit sig mot kontrollerna (vissa till rätt kontroll, andra till en annan…)

Årets tema med Disney gav upphov till bl.a patrullerna ”Fem knattarna”, ”Trollkarlens medhjälpare” och ”Gröngölingarna”. Tre Björkar representerades av tre ivriga spejare i sin egen patrull och nio duktiga äventyrsscouter uppdalade på två patruller. En av våra ledare skymtade även på några kontroller.

Patrullerna gjorde kronor åt princessan Jasmine, spelade musik för kung Triton, funderade om man skall skicka en brevduva eller ringa nödcentralen och en massa annat roligt under dagen.

Det är lördag eftermiddag, parkeringsplatsen i Björkgård är öde.

Plötsligt är där en massa scouter igen, det väller in välanvända URAX-deltagare från alla håll, kontrollanter kommer fram från sina gömställen och patruller kommer längs stigar och vägar till målet. Tävlingschefen Teddi med stab drar en sista frågesport medan kontrollanterna räknar poäng…

WP_20150228_002

I den jämna kampen om Staven (Ävenas vandringspris) och Skidan (Spejarnas vandringspris) gratulerar vi MuHö som i år drog det längsta strået genom att ta hem vinsten i båda klasserna. Men tävlingen var jämn, varje poäng räknades noga!

Parkerigsplatsen är öde igen, scouterna har försvunnit i bilar och tåg. Strategier för bättre resultat i nästa tävling planeras noga på vägen hem. Igen en lyckad dag med scouting värd att minnas.

Kommentarer inaktiverade.