Spejarscoutförläggningar under hösten 2013

Superhjälte Spejarförläggningen 27. – 29.9.
Spejardagarna 2. – 3.11.
Kårförläggning för Äventyrsscouter och Spejare


Regionens traditionella spejarförläggning, Superhjälte, ordnas igen
27. – 29.9 vid Lärkans i Noux. Det är alltså frågan om en gemensam förläggning med alla kårer i Västra Nyland (man kan alltså träffa på t.ex. gamla kompisar från de senaste årenas sommarläger). Traditionellt har programmet varit ganska avslappnat (det har tittats på film, ätits säckvis med popcorn osv.).

Den officiella beskrivningen:

Finns det någonting bättre än en förläggning med en massa andra spejarscouter från hela FiSSc där man bara har roligt? Ja, det finns det, och det heter Superhjälte. Samma sak men ännu bättre! Det här är ett evenemang man be höver superkrafter för att ha tråkigt på. Superhjälte samlar alltså spejarscouter från olika håll till en förläggning med också sakligt men framförallt helt huvudlöst roligt program

Ett annat traditionellt regionevenemang, Spejardagarna, där man ofta kan lära sig nya scoutfärdigheter, ordnas 2. – 3.11 någonstans i Helsingfors. Det fina med spejardagarna är att man kan lära sig nya saker av ledare man kanske inte träffat förut.

Den officiella beskrivningen:

Du som är spejarscout får tillsammans med din patrull och andra, nya och gamla, scoutkompisar testa på och lära dig färdigheter som kan vara svåra att öva i den egna kåren. Målet med Spejardagarna är att du lär dig nya saker, får uppleva roliga utmaningar, träffar andra spejarscouter och att du får tips för verksamheten i din egen patrull.
Temat: okänt, program: okänt.
Att våga eller icke våga? Anmäl dig till de okända, mer spänning än det kan du inte finna

Anmäl er till dessa senast 15.9. (alltså ganska snart) till Stefan (stefan.parviainen@iki.fi).

Och om dessa inte räcker, ordnar Tre Björkar dessutom en egen kårförläggning för äventyrs- och spejarscouterna tillsammans med Södrik Stigfinnare (samma grupp som vi hade sommarläger och Halloweenförläggning ett par år sedan). Tidpunkten för denna är ännu lite öppen, men troligtvis blir det ganska nära spejardagarna. Med lite tur blir det igen en Halloweenförläggning, så kanske ”Berra” är med på ett hörn igen.

Kommentarer inaktiverade.